Ένταση στην δίκη Τοπαλούδη: Τα γέλια του ενός κατηγορούμενου, που εξόργισαν την Εισαγγελέα

Με την προκλητική στάση του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, (ο έτερος απουσίαζε επικαλούμενος λόγους υγείας),  συγκινησιακή φόρτιση για τους οικείους του θύματος και ένταση συνεχίστηκε την Παρακσευή η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν η πιο κοντινή φίλη της άτυχης φοιτήτριας και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή.

«Η Ελένη ήταν το καλύτερο παιδί που γνώριζα. Μια εβδομάδα πριν μου είχε πει ότι γνώρισε τον Αλβανό τυχαία. Ήταν ουδέτερη», δήλωσε η φίλη της άτυχης φοιτήτριας και συμπλήρωσε ότι «Το βράδυ εκείνο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, χτύπησε η πόρτα και ήταν ο Αλβανός. Μου είπε ότι θα πάνε για φαγητό. Μετά μου έστειλε μήνυμα να την πάρω σε μια ώρα, το είδα το πρωί και νιώθω τύψεις γι’ αυτό».

«Εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί», είπε η μάρτυρας με την εισαγγελέα να την επικρίνει γιατί όπως επεσήμανε «ζήτησε βοήθεια και δυστυχώς τη ζήτησε από εσάς».

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το αν οι δυο νεαροί είχαν στείλει μηνύματα να βρεθούν ερωτικά, η φίλη της Τοπαλούδη ήταν κατηγορηματική και σίγουρη για το ήθος της άτυχης φοιτήτριας.

«Δεν το πιστεύω, δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος η Ελένη», ισχυρίστηκε.

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας που τους είδε το μοιραίο βράδυ

Ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη, λίγο πριν από το έγκλημα και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του.

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου με το φορτηγάκι. Ο Μ.Κ., που είναι γνωστός μου, ήταν έξω από το αυτοκίνητο, από την πλευρά του οδηγού. Μιλούσαν, ήταν ευδιάθετοι. Η κοπέλα ήταν ήρεμη, ανέκφραστη», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Μετά από δύο μέρες είδα στην τηλεόραση για την εξαφάνιση της κοπέλας, συνδύασα τις μέρες και τις ώρες και κατάλαβα ότι ήταν πριν το περιστατικό», πρόσθεσε.

Τα γέλια του κατηγορούμενου, που εξόργισαν την Εισαγγελέα

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία προκάλεσε την έκρηξη της εισαγγελέα της έδρας όταν… γέλασε από το εδώλιο στο οποίο βρίσκεται.

Όλα ξεκίνησαν όταν μάρτυρας, φίλη της Ελένης, καταθέτοντας υποστήριξε ότι το θύμα τής είχε μιλήσει για τον Α.Λ. και της είχε πει ότι της φαινόταν καλό παιδί.

Εισαγγελέας: «Σας είπε ότι είναι καλό παιδί; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται»…

Τότε ήταν που ο κατηγορούμενος γέλασε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει -και δικαιολογημένα- την έντονη αντίδραση της εισαγγελέα της έδρας.

«Τολμάτε και γελάτε; Είστε προκλητικός, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε», αποστράφηκε την συμπεριφορά του η εισαγγελική λειτουργός.

Η έκρηξη του πατέρα της Τοπαλούδη

Ο πατέρας της Ελένης είχε μια έκρηξη μέσα στο δικαστήριο, όταν κατέθετε ο μάρτυρας.

Την έκρηξή του, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος,  πυροδότησε ερώτηση του δικηγόρου σχετικά με τη συγκατάθεση της Ελένης σε ομαδική συνεύρεση.

Από τη δίκη έλειπε ο Έλληνας κατηγορούμενος, έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας.