Απαράδεκτος Μπαλάσκας για τον αστυνομικό-ληστή: «Θα περάσει όμορφα στην φυλακή...»

Έντεκα ένοπλες ληστείες σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, είχε διαπράξει 29χρονος αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη χθες από τους συναδέλφους του. Η λεία του επίορκου ένστολου έφτασε στα 4.400 ευρώ

Θέση για το περιστατικό πήρε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του συναδέλφου του χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες. Ωστόσο,   ο κ. Μπαλάσκας προκάλεσε με το ύφος και την φράση που ακολούθησε αμέσως μετά:

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούν και οι συνάδελφοί, περνάς ωραία. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία μέσα στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία», είπε μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Και όταν ο Γιώργος Παπαδάκης αντέδρασε και προσπάθησε να τον… επαναφέρει στην τάξη, εκείνος όχι μόνο επέμεινε, αλλά επανέλαβε ό,τι είπε! Αν και υποστήριξε ότι δεν επιβραβεύει το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος αστυνομικός να δεχτεί επίθεση μέσα στη φυλακή αλλά «είναι κάτι που συμβαίνει».

«Δεν υπάρχει αστυνομικός που να περνά στην αντίπερα όχθη, περνάει στους “πελάτες” μας, γίνεται παράνομος, γίνεται ληστής και να μην τον περιμένουν όλοι με ανοιχτές της αγκαλιές να τον υποδεχτούν. Είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει», επέμεινε!

Αναφέρθηκε δε σε περίπτωση αστυνομικού που ήταν στην Άμεση Δράση και πωλούσε ναρκωτικά. «Την επόμενη μέρα που πήγε στις φυλακές Δομοκού, τον βρήκαν μέσα στα ντους και τον έκαναν κομμάτια. Του έσπασαν το κεφάλι, νοσηλεύτηκε ένα μήνα». «Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν», είπε αλλά «ξέρω ότι οι αστυνομικοί εν ενεργεία δεν περνάνε καλά στις φυλακές». Μίλησε δε για πραγματικότητα, την οποία εκείνος ως αστυνομικός εν ενεργεία, δεν μπορεί να αλλάξει!