Ο Ρουβίκωνας εναντίον του ψυχίατρου που απελευθέρωσε τον Φλώρο - Video

Παρέμβαση στο γραφείο ψυχιάτρου ο οποίος έχει αναλάβει και χρέη επόπτη στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης μέλη του Ρουβίκωνα.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι ο ψυχίατρος έχει την ευθύνη για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου,  καθώς είναι αυτός που βεβαίωσε ψυχική νόσο στον επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται  ότι ενώ ο Αριστείδης Φλώρος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση Energa, αφέθηκε ελεύθερος αφού επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σε κείμενο του Ρουβίκωνα, που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Είναι μερικές περιπτώσεις που μια σειρά ασχήμιες του κόσμου της εξουσίας συναντιούνται δημιουργώντας ένα μοναδικό χαρμάνι αθλιότητας.(…) Ο γιατρός αυτός εδώ και έξι χρόνια με προεδρικό διάταγμα ανέλαβε χρέη επόπτη του Ψυχιατρικού Τμήματος των φυλακών Κορυδαλλού (…) Πρόσφατα βεβαίωσε ψυχική νόσο στον καπιταλιστή Φλώρο που έφαγε εκατοντάδες εκατομμύρια από αθώους πολίτες σε μια πρώτη δημόσια επίδειξη του τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της ενέργειας… Ο φλώρος αποφυλακίστηκε…Δεκαετίες τώρα οι ισχυροί πάντα αποφυλακίζονται, όμορφα και χαλαρά, το ποιον νόμο χρησιμοποιούν είναι τελικά αδιάφορο…».

Το βίντεο

Σε βίντεο που συνοδεύει το κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα απειλούν τον ψυχίατρο με φράσεις όπως «πρόσεξε, αν ξανακουστεί το όνομά σου, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», «να εύχεσαι να μην ακουστεί ξανά το όνομά σου», «το ωραίο σου γραφείο δεν θα μείνει όρθιο».

Σε άλλο σημείο του βίντεο, μάλιστα, λένε «δεν θα σε βοηθήσουν ούτε δικαστές ούτε αστυνομία, δεν μας φοβίζουν αυτά».

«Και να μας ευχαριστείς που δεν κάναμε τίποτα» κλείνουν το βίντεό τους τα μέλη του Ρουβίκωνα.