Πάτρα: «Αισθανόμουν ντροπή» λέει η 26χρονη που το μωρό της βρέθηκε νεκρό στην παραλία

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Πέμπτη η 26χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε παραλία της Πάτρας, μία ημέρα μετά τη γέννησή του.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία, λίγο μετά τον εντοπισμό της και την ταυτοποίησή της.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, το οποίο θα δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για τον χρόνο που αυτός επήλθε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, γέννησε πριν από δύο ημέρες με καισαρική.

«Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας» είπε η 27χρονη.

Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι όπου ζει με τη μητέρα της, ώσπου την εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Ο συνήγορος της γυναίκας, όπως αναφέρει το STAR, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση»​​​​​​​.

Όπως είπε η ίδια στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της.

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι πριν από λίγο ότι το μωρό είναι νεκρό.

Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε από μια έγκυο γυναίκα καθώς περπατούσε στην παραλία. Εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στις αρχές και οι Λιμενικοί εντόπισαν τη μάνα του μωρού, μία κοπέλα 27 ετών και τη συνέλαβαν.

Η σορός του βρέφους εντοπίστηκε τυλιγμένη σε κουβέρτα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τη σορό ενός κοριτσιού.