Τέλος καλό για την μικρή Βαλεντίν - Εντοπίστηκε σώα στην Γαλλία - Γιατί είπε ψέμματα ο πατέρας της

Στην  Γαλλία εντοπίσθηκε τελικά  η 7χρονη Βαλεντίν η εξαφάνιση της οποίας είχε δηλωθεί τα Χριστούγεννα, στις ελληνικές αρχές.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε στη Λυόν μαζί με τη αδελφή της γυναίκας του πατέρα της, και με πλαστά έγγραφα.Το παιδί ταξίδεψε με τη θεία του από την Αθήνα στις 21 Δεκεμβρίου

Ο πατέρας της, Αμπελκά, ο οποίος ανακρινόταν από τις αρχές δήλωσε πως είπε ψέματα στην αστυνομία διότι φοβήθηκε.

Το παιδί βρέθηκε από Γάλλους αστυνομικούς που ήταν σε συνεχή επαφή  με τους Έλληνες συναδέλφους τους

Στον εισαγγελέα

Στο μεταξύ στον  εισαγγελέα πηγαίνει ο πατέρας της καθώς και έξι ακόμα φίλοι του καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τον είχαν ανακρίνει επί ώρες καθώς θεωρούσαν ότι έπεφτε σε αντιφάσεις.

Το χρονικό

Τα ίχνη της 7χρονης είχαν χαθεί στις 23/12/19 από το Παγκράτι όταν το κοριτσάκι είχε πάει μόνο του σε μίνι μάρκετ της περιοχής προκειμένου να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για τον πατέρα της. Οπως είχε δηλώσει ο ίδιος την αναζήτησε για λίγο πεζός, ωστόσο επιστρέφοντας σπίτι αποκοιμήθηκε και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές με μια ημέρα καθυστέρηση.

Στην Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη είχε βρεθεί  τετ – α – τετ με τον πατέρα της μικρής μαθήτριας Αμπελκά ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου, έκανε μια αποκάλυψη που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, τόσο στο στούντιο της εκπομπής, όσο και στους τηλεθεατές.

Ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δυο φορές από Μ.Κ.Ο. και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Αυτό συνέβη με το που πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

Ο Αμπελκά επέμενε στην αρχική του καταγγελία, ότι η κόρη του χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με έχουν βρίσει σαν να είμαι σκυλί, με έχουν φέρει σε μια κατάσταση μεγάλου θυμού. Ο λόγος για τον οποίο έφυγα από το Κονγκό, δεν ήταν για μια καλύτερη ζωή γιατί εγώ είχα μια πολύ καλή ζωή πίσω στη χώρα μου. Υπέστην άγρια βασανιστήρια και έφυγα για να προστατεύσω τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου. Εγώ στην Ελλάδα δεν έχω προβλήματα με τον οποιονδήποτε, δε χρωστάω χρήματα για να πει κάποιος πως έχω διαφορές μαζί του, για να με εκβιάσει», τόνισε. «Αν είχε συμβεί κάτι πολύ κακό θα το διαισθανόμουν για την κόρη μου, για το αίμα μου. Έχω την πεποίθηση ότι θα τη βρούμε», είχε καταλήξει.