Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Αττικό νοσοκομείο, για ασθενή με ύποπτα συμπτώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αττικόν νοσοκομείο με την εισαγωγή ενός  άνδρα με ύποπτα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την περίπτωση, που πράγματι ο ασθενής έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, ο ασθενής είναι ένας 33χρονος Κινεζος. Πρώτα πήγε στο Ιατρικό του Φαλήρου και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αττικόν Νοσοκομείο.

Ο 33χρονος Κινέζος έχει δώσει δείγμα και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και  ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σαν να έχει ο ασθενής μολυνθεί με τον κορωνοϊό, για προληπτικούς όμως λόγους. 

Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στην Ελλάδα τόσο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όσο και τον Ευαγγελισμό τα δείγματα από τους ασθενείς ήταν αρνητικά.