Χρυσοχοΐδης: «Πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα»

Σύντομα τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι απόρθητα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τα Γιάννενα.

Ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας, σημειώνοντας επίσης ότι θα βελτιωθούν οι έλεγχοι στις νομοθετημένες εισόδους, στο Μαυρομάτι και την Κακαβιά.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σύντομα θα τεθούν σε λειτουργιά drones με θερμικές κάμερες για τον έλεγχο των συνόρων ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα προσληφθούν 2500 συνοριοφύλακες.

Όπως εξήγησε οι συνοριοφύλακες θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των συνόρων, όπως στους νόμους Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου θα λειτουργήσουν και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες στην Ήπειρο: «Η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις, από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς.

Για το σκοπό αυτό χορηγούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου νέα 12 οχήματα, που παραδόθηκαν αυτές στις ημέρες, αλλά 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου», τόνισε ο υπουργός προστασίας του πολίτη.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι στόχος είναι να βελτιωθεί και η ασφάλεια των πόλεων, με ασφαλείς δρόμους και πεζοδρόμια και ασφαλή πρόσβαση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: economico.gr