False alarm και στον Ευαγγελισμό για τον κορωνοϊό: Αρνητικό το δείγμα 22χρονου, με συμπτώματα

Συναγερμός είχε σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς ασθενής, είχε εμφανίσει συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού αλλά τελικά το δείγμα ήταν ευτυχώς αρνητικό.

Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρα και αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, οπότε  μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

O 22χρονος Έλληνας έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δήλωσε ότι προερχόταν από το Χονγκ Κονγκ, όπου σε ξενοδοχείο που διέμενε υπάρχει κρούσμα του κορωνοϊού και ότι είχε συμπτώματα τα οποία ήθελε να ελεγχθούν.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν  όπως προβλέπεται για να διαπιστωθεί αν ο ασθενής έχει όντως προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή αν είναι προσβεβλημένος από κάτι διαφορετικό.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι αρχικές πληροφορίες των γιατρών έκαναν λόγο ότι η κλινική του εικόνα δεν έδειχνε ότι είναι πιθανό περιστατικό, ωστόσο λόγω του ιστορικού του ταξιδιού του στην Κίνα ελήφθη δείγμα το οποίο εστάλη στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δείγμα ήταν αρνητικό.

Θυμίζουμε ότι ανάλογος συναγερμός είχε σημάνει πριν από λίγες ημέρες και στο ΑΧΕΠΑ και τελικά μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής διαπιστώθηκε, ότι δεν πάσχει από τον συγκεκριμένο ιό.