Προς ιδιωτικοποίηση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και τη μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου φαίνεται ότι προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας  στη συνάντησή του  με τον διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Τσιαούση  και καθηγητές γιατρούς του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με  πληροφορίες της LarissaPress,, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι το ΠΓΝΛ να μπορεί να λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, εφτά μέρες τη βδομάδα και να διοικείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με την ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό στον χώρο της υγείας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, αλλά και σε βασικά νοσοκομεία της Αθήνας.

Ο κ. Κικίλιας έδειξε στους συνομιλητές του πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να μειωθούν οι σπατάλες στον χώρο της υγείας και οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίας υγείας καθημερινά.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός μιλώντας στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Λάρισας σημείωσε με νόημα πως στόχος του συστήματος υγείας θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών του συνολικού ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού –ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης του καθενός- και έκανε λόγο για παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε πραγματικό «στολίδι» για ολόκληρη τη χώρα.