Στο φως, προσχέδιο προκήρυξης «αφιερωμένη» στον Μαζιώτη - Πού ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» οι τρομοκράτες

Προσχέδιο επτασέλιδης προκήρυξης που φέρεται να είχαν συντάξει το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα και η 28χρονη η οποία συνελήφθη πρόσφατα στην Αγία Παρασκευή μαζί με τον «Τοξοβόλο», έχει ανακαλυφθεί τους τελευταίους μήνες από την ΕΛ.ΑΣ.  χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα»,το έγγραφο αυτό, σε ηλεκτρονικό αρχείο, εντοπίστηκε στο κατάλυμα των δύο γυναικών στην Ηλιούπολη.

Αρχικά στο εν λόγω κρησφύγετο είχαν εντοπισθεί σχεδιαγράμματα τραπεζών, δρομολόγια για επιθέσεις στην Αθήνα σε άγνωστους στόχους, αναφορές σε επιχειρηματίες κ.λπ. Ομως από περαιτέρω ενδελεχή εξέταση βρέθηκε και σχεδόν πλήρης προκήρυξη που δεν είχε ενταχθεί στην αρχική δικογραφία.

Για «Επαναστατικό Αγώνα» – Μαζιώτη

Στο κείμενο αυτό, που θα στελνόταν μετά την ένοπλη επίθεση, υπάρχουν αναφορές στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα», για συμμετοχή στην οποία είχε καταδικασθεί η 28χρονη σε πολυετή κάθειρξη, και στον Νίκο Μαζιώτη.

Στο εν λόγω κείμενο ανάληψης ευθύνης, σημειώνεται ανάμεσα στα άλλα: «Πρώτη ενέργεια της οργάνωσης μετά τη σύλληψη του συντρόφου Μαζιώτη είναι η βομβιστική επίθεση ενάντια στα γραφεία όπου στεγάζεται η κινεζική εταιρεία Cosco και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών».

Στο ίδιο κείμενο ότι «πρώτη ενέργεια της οργάνωσης, μετά τη σύλληψη του συντρόφου Μαζιώτη, επιλέξαμε να είναι η βομβιστική επίθεση ενάντια στα γραφεία όπου στεγάζεται η κινεζική εταιρεία Cosco και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και πολλά γραφεία εφοπλιστικών συμφερόντων. Η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε από τη συλλογικότητά μας, ενώ ο σύντροφος ήταν ακόμα ανάμεσά μας. Θεωρούμε σημαντικό ως πρώτη ενέργεια μετά τη σύλληψη του συντρόφου να είναι αυτή και του την αφιερώνουμε».

Σε μία εκτίμηση των υπηρεσιακών παραγόντων της Κατεχάκη, «αν γινόταν βομβιστική επίθεση στο σημείο αυτό με εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών, όπως συνήθιζαν οι συγκεκριμένοι ένοπλοι, είναι άγνωστο ποιες θα ήταν οι συνέπειες».

Η δράση της 28χρονης και του «Τοξοβόλου»

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η 28χρονη προσεγγίστηκε εντός των φυλακών Κορυδαλλού από αναρχικούς που είχαν σχέση με τους «Πυρήνες» και φαίνεται να υπήρξε κοινή απόφαση να εξαφανισθεί από προσώπου γης τον περασμένο Ιούνιο, όταν και αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης 18μήνου.

Την ίδια περίοδο απέδρασε με χαρακτηριστική άνεση από τις αγροτικές φύλακες Τίρυνθας – είχε αναλάβει καθήκοντα… βοσκού – ο 32χρονος, γνωστός και ως «Τοξοβόλος», που είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για μία ληστεία στο Βελβεντό και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο ίδιος μάλιστα είχε προχωρήσει σε ανάρτηση που ομολογούσε τη σχέση του με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (προχώρησε την περίοδο 2008-2017 σε περισσότερες από 200 επιθέσεις) γράφοντας: «Οταν το 2009 χτυπήθηκαν από το κράτος κάποιες υποδομές του αναρχικού αντάρτικου και αρκετοί σύντροφοι πέρασαν στην παρανομία, για μένα ήταν αυτονόητη όχι μόνο η στήριξη των καταζητούμενων, αλλά και η αναγκαιότητα της συμμετοχής μου στην αντάρτικη δράση. Σ’ αυτά τα πλαίσια προέκυψε και η σχέση μου με την Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όμως ουδέποτε η δράση του συνδέθηκε δικαστικώς με τη δράση της οργάνωσης!

Είναι ακόμη ενδεικτικό της ένοπλης δράσης του ίδιου αναρχικού ότι για τη συμπλοκή στην Πεύκη ανέφερε ότι «η δική μου συμβολή ήταν η αρπαγή του οχήματος των μπάτσων, το οποίο χρησιμοποίησα ως όπλο, απειλώντας να συντρίψω κάτω απ’ τις ρόδες του τον αστυνομικό. Η τελική έκβαση της λυσσασμένης αυτής μάχης ήταν δύο μπάτσοι βαριά τραυματισμένοι – ένα κόστος που συμβάλλει στη διασπορά του φόβου στο μισθοφορικό σώμα της αστυνομίας». Το εντυπωσιακό είναι ότι στο ίδιο κείμενο εξυμνούσε και την αιματηρή απόδραση Αλβανών από τις φυλακές Τρικάλων, το καλοκαίρι του 2013, που κατέληξε σε αιματηρές συμπλοκές και θανάτους ανυποψίαστων ανθρώπων.