Κρατικό drone κατέγραφε την διαμαρτυρία των πυροσβεστών

Ενα drone έκανε την εμφάνισή του έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πυροσβεστών.

Αρχικά προκάλεσε απορία σε ποιον ανήκει, ωστόσο σύντομα έγινε γνωστό πως πρόκειται για κρατικό drone, η πτήση του οποίου εντάσσεται στα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών που διοργανώνει τη συγκέντρωση αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “Όταν ξεσπιτώσεις κύριε Γενικέ τους Πενταετείς και τους μόνιμους (πρώην τριετείς) από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους που ξέρουν να αντιδράσουν καίρια, άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε σπιθαμή της περιοχής ευθύνης τους, με ποιους θα τους αντικαταστήσεις στα περιπολικά και στα πυροφυλάκια;”

“Με αυτούς που θα’ ρθουν από την ξενιτιά”; Μήπως με τους υπόλοιπους μόνιμους; Η εργασιακή ομηρία των πενταετών και συμβασιούχων συναδέλφων καλά κρατεί. Για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα όλων των συναδέλφων (πρώην τριετών, πενταετών και συμβασιούχων) νεκρική σιγή. Καταστράφηκε η ζωή 5500 συναδέλφων που ανέμεναν, πολλοί επί δεκαετίες, να τηρήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις του το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό,μπας και τακτοποιηθούν εργασιακά. Τώρα κύριε Γενικέ οι συνάδελφοί μας έχουν την δυνατότητα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Και συ μας ξεσπιτώνεις ;Αυτό είναι το ευχαριστώ; Μέτρησες πόσους νεκρούς και τραυματίες έχουμε από το 1998;” σημειώνει η Ομοσπονδία.