Μετανάστρια επιχείρησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε με επιστολή του προς την κυβέρνηση να κηρυχθούν τα τρία νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Επεισόδια, ξεσηκωμός και φωτιές από τους μετανάστες, αντιδράσεις από τους κατοίκους και ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν του παζλ σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο.

Μάλιστα τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε περιστατικό που αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με μία μετανάστρια κατά τη διάρκεια επεισοδίων να επιχειρεί να αρπάξει το όπλο αστυνομικού.

Το περιστατικό με τη μετανάστρια που προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικούς
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Λέσβο τη Δευτέρα μία μετανάστρια που είχε βρεθεί σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς των ΜΑΤ προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από έναν ένστολο. Οπως κατέγραψε η τηλεοπτικοί κάμερα τη στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απωθήσουν μία ομάδα μεταναστών, μία νεαρή κοπέλα πρώτα άρπαξε την αντιασφυξιογόνα μάσκα του αστυνομικού με το ένα της χέρι και στη

συνέχεια με το άλλο επιχείρησε (όπως φαίνεται) στο φακό να πάρει το όπλο του.

Ο αστυνομικός πάντως την απώθησε και το περιστατικό έληξε εκεί, ωστόσο οι εικόνες αυτές είναι ενδεικτικές της άγριας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το μεταναστευτικό στα νησιά.