ΕΔΕ στο «Γεννηματά» για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη

Ένορκη διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ξεκινά στο νοσοκομείο “Γεννηματά”, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στα αίτια θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη, επιβεβαιώνει στο newsit.gr η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Άννα Μάινα.

Ο Γιώργος Κοτανίδης έφυγε από την ζωή στις 28 Ιανουαρίου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και τους φίλους του.

Την διαδικασία της ΕΔΕ έχει ορίσει ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Παναγιώτης Στάθης με σκοπό να αναζητηθεί μέσα από το ιατρικό πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε, το ιστορικό της νοσηλείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία θεωρήθηκε ιδιαιτέρως απαραίτητη μετά από δηλώσεις και δημοσιεύματα φίλων και συνεργατών του ηθοποιού, οι οποίοι θεώρησαν ως πιθανή αιτία θανάτου του Γιώργου Κοτανίδη το ιατρικό λάθος (;).

Ψαριανός: Δεν τον πρόσεξαν

Στην περίπτωση αυτή είχε αναφερθεί  και ο φίλος του ηθοποιού, γνωστός δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός “Ξέρω ότι είχε κάνει μια κολονοσκοπιση στην οποία υπήρχε μια επιπλοκή, ενώ η κατάσταση του δεν προσέχθηκε τόσο όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί και τις τελευταίες ημέρες να χρειαστεί να νοσηλευτεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας”.

Ιατρικοί κύκλοι μέσα από το νοσοκομείο “Γεννηματάς” υποστηρίζουν πως η διαδικασία της ΕΔΕ επιβάλλεται να ολοκληρωθεί, ώστε να αποδειχτεί η αλήθεια, ν αναζητηθούν ευθύνες που τυχόν προκύψουν και στην αντίθετη περίπτωση να σταματήσουν να αιωρούνται και οι παραμικρές υπόνοιες.