Νέος κορονοιός: Εκτός καραντίνας ο 63χρονος στην Θεσσαλονίκη - «Ας μην παθαίνουμε παράκρουση» λένε από το Παστέρ

Έληξε ο  συναγερμός που είχε σημάνει από χθες,  όταν άνδρας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πόλη Γουχάν όπου σαρώνει ο κορονοϊός θεωρήθηκε ύποπτος και μπήκε σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τα  εργαστηριακά αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ, για τον 63χρονο  από την Θεσσαλονίκη, βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα σ, οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα.

Μιλώντας στο iatropedia.gr o Διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής, αναφέρει:

“Έχουμε πάθει μια παγκόσμια παράκρουση. Ειδικά στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα πέθαναν 8 άτομα από γρίπη. Πόσοι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό; Να τα βάζουμε τα πράγματα σε μια σωστή διάσταση”, τονίζει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο iatropedia.gr, και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ένας καλός έλεγχος των αντανακλαστικών των υγειονομικών υπηρεσιών:

“Ο μηχανισμός ήταν έτοιμος και είχε μεριμνήσει και δεν βρεθήκαμε προ απροόπτου. Ελήφθησαν όλα τα μέτρα. Ηταν ένα ύποπτο περιστατικό από τη Γουχάν, το οποίο ελέγχθηκε έγκαιρα μετά από την κλινική υποψία του θεράποντος γιατρού, απομονώθηκε και εστάλη δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο. Διακόψαμε αμέσως τη μετάδοση, με την απομόνωση του αρρώστου”.