Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη: Άνδρας με όλα τα συμπτώματα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Εσπευσμένα εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Πέμπτης, ασθενής με συμπτώματα παρόμοια με του κορωνoϊού.  Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού, που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη και τα εργαστηριακά αποτελέσματα, αναμένονται σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην  Κίνα και το τελευταίο 15νθήμερο είχε συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, μέχρι στιγμής, όλοι τους Κινέζοι.

Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται, ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.