Δίκη Τοπαλούδη: Άκουσε την δολοφονία η γιαγιά του Ροδίτη;

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε και σήμερα, η δίκη για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με την κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ο οποίος εξιχνίασε το αποτρόπαιο έγκλημα τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η Κούλα Τοπαλούδη, μητέρα της άτυχης φοιτήτριας  βγήκε εκτός εαυτού, στη θέα των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού της. Υποβασταζόμενη, οι οικείοι της οδήγησαν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, το σώμα της νεαρής κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσώρουχο της ήταν σκισμένο.

«Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει», είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 21χρονος κατηγορούμενος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο κ. Ζόβας τον χαρακτήρισε  μη συνεργάσιμο με τις Αρχές.

Μίλησε, μάλιστα, και για τους γονείς του κατηγορουμένου για να επισημάνει πως ο πατέρας του 21χρονου, δεν έδινε απάντηση στο ερώτημά του για το πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές «για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε».

Αντίθετα, ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον δεύτερο 20χρονο κατηγορούμενο «συνεργάσιμο, πολύ ψύχραιμο και καθόλου φοβισμένο».

 Τέλος, ο μάρτυρας σχολιάζοντας το εάν οι φωνές της νεαρής φοιτήτριας ήταν πιθανόν να ακούστηκαν εκείνη τη νύχτα, επεσήμανε ότι «θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από πρόσωπα με καλή ακοή». Η επιμονή των ερωτήσεων αυτών οφείλεται στο ότι η γιαγιά του 21χρονου Ροδίτη, κατοικούσε στο ισόγειο του σπιτιού, που οι δυο κατηγορούμενοι βίασαν την άτυχη φοιτήτρια.