Κατάληψη υπέρ του μαθητή που τραμπούκησε την καθηγήτριά του - Δείτε το εξωφρενικό video

Σάλο ξεσήκωσε το βίντεο,  που δείχνει μαθητή των ΕΠΑΛ να τραμπουκίζει, να φωνάζει και να βρίζει καθηγήτριά του μέσα στην τάξη, ζητώντας της να του σβήσει μία απουσία, ώστε να μη χάσει τη χρονιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν στο Κορδελιό, ωστόσο η ύπαρξη του βίντεο έγινε γνωστή το βράδυ της Κυριακής.

Το γεγονός, όμως, της άμεσης αντίδρασή της Νίκης Κεραμέως  με ανάρτησή της, όπου  τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας», οδήγησε τους μαθητές σε κατάληψη… συμπαράστασης στο μαθητή, αφού οι συμμαθητές του φοβούνται, μήπως προκύψουν ποινικές ευθύνες εναντίον του και οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Επίσης, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού ζητούν… καλύτερη συμπεριφορά από τους καθηγητές προς αυτούς.

Ωστόσο ο  περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,Αλέξανδρος Κόπτσης,  μιλώντας στο ethnos.gr σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να οδηγηθεί στα δικαστήρια ο μαθητής που προκάλεσε το επεισόδιο μέσα στην τάξη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί καμία περαιτέρω ποινή από το σχολείο στο μαθητή.

«Έχω μιλήσει με το μαθητή, δεν πρόκειται να του επιβληθεί καμία περαιτέρω ποινή και ούτε, βέβαια, να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να ανοίξει πάλι το σχολείο, να αποκατασταθεί η ισορροπία και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει», σημειώνει  ο κ. Κόπτσης.