Εκτέλεση στην Βάρη: Η οικογενειακή συνάντηση, μοιραίο λάθος των θυμάτων

Οι δύο άντρες έκαναν ότι μπορούσαν για να μη κινούν υποψίες. Έκαναν μία ζωή «low profile», κυκλοφορούσαν με ταξί, δεν έκαναν επίδειξη του πλούτου τους και δεν είχαν πάνω τους όπλα για την προστασία τους. Η συνήθειά τους ήταν να πηγαίνουν στα «Βλάχικα» της Βάρης τις Κυριακές για φαγητό..

Ένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ελληνικές Αρχές για τη διπλή εκτέλεση των δύο Μαυροβούνιων σε ταβέρνα στη Βάρη είναι πως η μαφία κατάφερε να τους εντοπίσει στην Αθήνα.

Οι 44χρονοι Μαυροβούνιοι είχαν βρει καταφύγιο στα νότια προάστια της Αθήνας, χρησιμοποιώντας πιθανότατα πλαστά στοιχεία ταυτότητας, καθώς στη χώρα τους διώκονταν για κακουργηματικές πράξεις. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, συνεπώς κινδύνευαν να συλληφθούν και στην Ελλάδα.

Στις αρχές του Ιανουαρίου κάλεσαν τις γυναίκες τους στην Αθήνα για να δουν τις ίδιες και τα παιδιά τους.Αυτή ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. η «Αχίλλειος πτέρνα».

Η μαφία του Μαυροβουνίου πιθανότατα παρακολουθούσε τις  συζύγους τους και περίμεναν πότε και που θα συναντήσουν τους άντρες τους που είχαν εξαφανιστεί από προσώπου της.

Δεν αποκλείεται το σενάριο οι δράστες να γνώριζαν για την παρουσία των στόχων τους στην Αθήνα εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες. Εκτιμάται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να οργάνωναν την επίθεσή τους.

Οι Μαυροβούνιοι φαίνεται ότι ένιωθαν ασφάλεια στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου είχαν βρει καταφύγιο. Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι δεν περίμεναν να εντοπιστούν από τη μαφία που τους καταδίωκε.

Εκτέλεση στη Βάρη: Πώς έγινε το μαφιόζικο χτύπημα των 30 δευτερολέπτων

«Από την έρευνα προκύπτει ότι τα θύματα ένιωθαν άτρωτα στην Ελλάδα. Δεν είχαν πάνω τους όπλα για την προστασία τους, ενώ έτρωγαν χαλαροί στην ταβέρνα έχοντας δίπλα τους τα παιδιά τους, ηλικίας 7 και 10 ετών. Ο καθένας είχε από ένα παιδί», εξηγεί αστυνομική πηγή στο ethnos.gr

Στην κατάθεση που έδωσαν στην ΕΛ.ΑΣ. οι δύο γυναίκες ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν πού ζούσαν οι άντρες τους στα νότια προάστια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πήγαν σε ένα σπίτι αλλά δεν είναι σε θέση να υποδείξουν το που βρίσκεται αυτό, καθώς δεν γνωρίζουν –όπως είπαν- καθόλου τις περιοχές της Αττικής.

Από τους τέσσερις ενόπλους που εισέβαλαν στην ταβέρνα οι δύο πυροβόλησαν με 24 σφαίρες τα θύματα. Στο σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν συνολικά 24 κάλυκες των εννέα χιλιοστών. Δεδομένο θεωρούν οι Αρχές ότι και οι υπόλοιποι δύο δράστες είχαν όπλα απλά δεν τα χρησιμοποίησαν.  Οι ένοπλοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την Αστυνομία να αναζητά οπτικό υλικό πριν από την εκτέλεση, στην προσπάθεια της να εντοπίσει τα πρόσωπά τους.

Παιδοψυχολόγος για τον 10χρονο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Μαυροβούνιοι δεν πήγαν με αυτοκίνητο στην ταβέρνα αλλά με ταξί. Μαζί τους είχαν δύο παιδιά. Ο 10χρονος γιος ενός εξ αυτών είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς κατάλαβε περισσότερο σε σχέση με το μικρότερο παιδί όλα όσα έγιναν. Ο 10χρονος παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δύο Μαυροβούνιοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα κατά τη διαμονή τους στην Ελλάδα για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τώρα η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει το σπίτι ή τα σπίτια που νοίκιαζαν στα νότια προάστια.

Δύο ενδεχόμενα

Οι Αρχές εξετάζουν δύο ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δραστών. Το πρώτο είναι οι δράστες να ήθελα να «επιβληθούν» στη μαφία του Μαυροβουνίου και να «βγάλουν από τη μέση» την αντίπαλη ομάδα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η επίθεση να σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών που είχε απασχολήσει τις ισπανικές Αρχές, στην οποία είχαν εμπλοκή οι δύο Μαυροβούνιοι.