Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νίκου Καντερέ σήμερα Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίας καθώς οι βοριάδες εξασθενούν.

«Χαμηλές θερμοκρασίες και ομίχλες θα έχουμε μόνο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου είχαμε και παγωμένη ομίχλη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Το γεγονός είναι ότι από αύριο Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, η θερμοκρασία ξεκινάει ν’ ανεβαίνει σε όλη τη χώρα, ενώ Τετάρτη ο καιρός θα γίνει ακόμα καλύτερος και οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμη πιο υψηλές. Οι άνεμοι επίσης θα είναι εξασθενημένοι με τις θάλασσες να είναι αρκετά καλές».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του διακεκριμένου μετεωρολόγου την Πέμπτη το απόγευμα προς Παρασκευή μεσημέρι περνάει μια ψυχρή εισβολή. «Αυτή, βασικά θα χτυπήσει την Τουρκία, και στη χώρα μας θα επηρεάσει τις ανατολικές περιοχές με μια πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας χωρίς να δώσει κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα. Από το Σάββατο και την Κυριακή ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία, η οποία θα συνεχιστεί και την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου που θα έχουμε και κάποιες βροχοπτώσεις όχι σημαντικές. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε τις θερμοκρασίες εκείνες για τις οποίες μιλούσαν κάποιοι της τάξεως των -11 και -12. Αντίθετα αντί γι’ αυτές θα έχουμε θερμοκρασίες της τάξεως των 5 και 6 βαθμών με άλλα λόγια η μέρα με τη νύχτα».

Σημειώνεται ότι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης  αντλεί στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό κέντρο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου

«Καμία ανατροπή δεν θα υπάρξει στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα» τονίζει σε μήνυμά του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, «δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα ούτε από πλευράς βροχών (παρατεταμένη ανομβρία σε μεγάλο τμήμα της δυτικης και η ηπειρωτικής χώρας) αλλά ούτε και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη πτώση την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανατολική όμως μόνο Ελλάδα.

Από τις 25-27 όμως του Γενάρη ο καιρός αναμένεται σταδιακά να αρχίζει να μαλακώνει τα μεσημέρια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως το Σ/Κ 25-26/1 και ίσως λίγο περισσότερες και σε άλλα τμήματα της χώρας προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και στις αρχές του επόμενου χωρίς και πάλι τη θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή!