ΑΠΘ: Ποιος ήταν ο καθηγητής που αυτοκτόνησε μέσα στο γραφείο του - «Ευγενής και αξιαγάπητος»

Όταν φοιτητές ενημέρωσαν τις πανεπιστημιακές αρχές ότι είχε αργήσει στο μάθημά του, κανείς δεν υποψιαζόταν αυτό που θα επακολουθούσε.

Ο 53χρονος καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, πατέρας τριών παιδιών, είχε βάλει τέλος στην ζωή του μέσα στο γραφείο του  με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δίπλα στη σορό του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα που σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόταν στους οικείους του.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι ο 53χρονος φαίνεται να είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ οι λόγοι που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Πληροφορίες ωστόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα αναφέρουν ότι ο καθηγητής δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια για την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Οσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο οικογενειάρχη και σωστό επαγγελματία. Σημειώνεται ότι ο 53χρονος είχε εργαστεί και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και στον Ελληνικό Στρατό, όντας αξιωματικός κτηνίατρος,

Πρύτανης ΑΠΘ: Εξαιρετικός συνάδελφος

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Ηταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ευαίσθητος και πάντα συγκεντρωμένος στο καθήκον. Τίμησε τη διαδρομή του τόσο στον Ελληνικό Στρατό, όσο και ως καθηγητής και μέλος του ΑΠΘ. Ηταν ένας αξιαγάπητος δάσκαλος που τα τελευταία χρόνια στις εσωτερικές κατατάξεις βρισκόταν πάντα στις πρώτες θέσεις από τους ίδιους τους φοιτητές», τόνισε σε δήλωσή του στο iefimerida.gr o πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

“Ένας πράος, γλυκός άνθρωπος που ποτέ δεν τον άκουσα να πει άσχημα λόγια για κανένα, είχε πάντα ένα καλό λόγο κι ένα χαμόγελο και μέχρι χτες αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας που πέρασε, παλικαρίσια και με υπομονή. Πού να γνωρίζαμε….” δηλώνει χαρακτηριστικά στο newsit.gr φίλος του.