Μεγάλη δύναμη του Λιμενικού Σώματος στους Παξούς για το ναυάγιο - 12 άνθρωποι νεκροί, μέχρι στιγμής (Videos)

Είκοσι άνδρες και μία γυναίκα μεταξύ των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε νοτιοδυτικά των Παξών.  Δέκα άνδρες και δύο γυναίκες ο τραγικός αριθμός των θυμάτων μέχρι αυτή την ώρα.

Είκοσι άνδρες και μία γυναίκα βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, ενώ την ίδια ώρα τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου που μέχρι τώρα φτάνουν τους δώδεκα μεταξύ αυτών δέκα άνδρες και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών του ναυαγίου, που αρχικά είχε δηλωθεί από τους ίδιους ότι φτάνουν τους πενήντα, έχουν σταματήσει από αέρος με τη δύση του ηλίου, ενώ στην περιοχή παραμένει και «χτενίζει» μεγάλη δύναμη των λιμενικών αρχών.

Οι διασωθέντες και οι σωροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία των μεταναστών και η εθνικότητά τους.

Το τραγικό ναυάγιο αφήνει πίσω του ακόμη πολλά ερωτηματικά για το σημείο αναχώρησης των μεταναστών και τον προορισμό τους, αν μεταξύ τους υπήρχαν διακινητές καθώς και πόσα 24ωρα βρισκόταν στοιβαγμένοι στο μοιραίο σκάφος.

Έκτακτη ενημέρωση του ΕΚΑΒ για τον ναυάγιο στους Παξούς

Σε έκτακτη ενημέρωση για το ναυάγιο στους Παξούς και τον συντονισμό καθώς και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προχώρησε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο ‘Ακτιο 2 άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και 1 γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ, «η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Στην Πρέβεζα οι μέχρι τώρα διασωθέντες του ναυαγίου 

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου που σημειώθηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50.

Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να βρίσκονταν επί πολλές ημέρες στη θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Tη λύπη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν ανοιχτά των Παξών εκφράζει με μήνυμά του στο facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Τη λύπη του για την ανθρώπινη τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών,όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δώδεκα άτομα, εξέφρασε με γραπτό μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται.» τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ