Σοβαρές ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης αποκαλύπτει επίσημη έρευνα

Σοβαρές ενδείξεις για μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης αποτυπώνει μελέτη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», (Χρύσα Λιαίτου).

Κατά τη μελέτη αυτή, τα κοιτάσματα βρίσκονται σε «ανεξερεύνητες περιοχές» νοτίως της Κρήτης των οποίων η γεωλογική δομή είναι ανάλογη των περιοχών που ανακαλύφθηκαν τα οι μεγάλες «δεξαμενές» φυσικού αερίου στο Ισραήλ (Λεβιάθαν) και την Αίγυπτο (Ζορ).

Στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία αναφέρεται η μελέτη γειτνιάζει με το «οικόπεδο» που έχει παραχωρηθεί για έρευνες στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ- EXON MOBIL και για το οποίο υπάρχουν επίσης σοβαρές ενδείξεις πλούσιων κοιτασμάτων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά στη θαλάσσια λωρίδα που διεκδικεί η Τουρκία με την άκυρη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Η κυβέρνηση πάντως αρκείται στις ενδείξεις και δεν δίνει έμφαση στο θέμα, με την έννοια ότι μία μελέτη, όσο έγκυρη και αν είναι, δίνει «τεχνικές πληροφορίες» και δεν αποτελεί απόδειξη ύπαρξης υδρογονανθράκων, κάτι που μόνο οι γεωτρήσεις το εξασφαλίζουν.

Πηγή: economico.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς