Το πάθος Πατούλη για τις πανάκριβες Chesterfield και τα έπιπλα 20.000 ευρώ για την Περιφέρεια

Έπιπλα αξίας 20.000 ευρώ παρήγγειλε ο Γιώργος Πατούλης για το γραφείο του  σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής με τον περιφερειάρχη να απαντά, κάνοντας λόγο για « φθηνό λαϊκισμό και μιζέρια».

Ως γνωστόν, ο Γιώργος Πατούλης, και η σύζυγός του Μαρίνα, ουδέποτε έκρυψαν τη λατρεία τους για την «αστραφτερή» διακόσμηση και την πολυτέλεια.

 

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας εξέδωσε δυο δελτία Τύπου, με φωτογραφίες όπου στο φόντο εμφανίζονται έπιπλα τύπου Chesterfield!

Οι πρώτες φωτογραφίες ήταν από τη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Πατούλης -μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων, Χάρη Ρώμα- με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο άνω αριστερό τμήμα της φωτογραφίας φαίνεται ένα θηριώδες γραφείο, με μια τεράστια πολυθρόνα… «πλανητάρχη» και δυο εντυπωσιακές, δερμάτινες πολυθρόνες επισκεπτών

Γιώργος Πατούλης έπιπλα Chesterfield
Τα Chesterfield στο γραφείο του Γιώργου Πατούλη, πάνω αριστερά / Φωτογραφία: Περιφέρεια Αττικής

Ακολούθησε το δεύτερο δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Γιώργου Πατούλη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Σε αυτή την περίπτωση εικονίζονται άλλα έπιπλα -δυο καναπέδες- τύπου Chesterfield, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής!

Γιώργος Πατούλης έπιπλα Chesterfield
Ο κ. Πατούλης με τον Δημήτρη Παπαστεργίου και με φόντο… Chesterfield / Φωτογραφία: Περιφέρεια Αττικής

Η σύνθεση με τα Chesterfield φαίνεται πιο καθαρά σε άλλη εικόνα από συνάντηση που είχε ο Γιώργος Πατούλης -στις 30/12/2019- με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστα Δέρβο  

Γιώργος Πατούλης με Chesterfield
Φωτογραφία: Περιφέρεια Αττική

Για νέα, μπλε Chesterfield η επίμαχη παραγγελία;

Το πιο πιθανό σενάριο είναι τα παραπάνω έπιπλα τύπου Chesterfield να προϋπήρχαν και η επίμαχη καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής να αφορά σε παραγγελία νέων επίπλων Chesterfield από τον Γιώργο Πατούλη.

Χαρακτηριστική Chesterfield με μπλε δέρμα / Φωτογραφία: Shutterstock
Στο σχετικό έγγραφο της Δι@ύγειας τονίζεται η παραγγελία των σχεδόν 20.000 ευρώ πρόκειται για προμήθεια «ενός γραφείου ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος».

Στις παραπάνω φωτογραφίες του Γιώργου Πατούλη δεν φαίνονται μπλε Chesterfield.

Να σημειωθεί ότι η παραγγελία -με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής- των επίπλων του Γιώργου Πατούλη έγινε από το κατάστημα House of Chesterfields στο Μαρούσι, της εταιρείας Φίλιππος Μανίσκυ & Σία.