Δολοφονία Σουλεϊμανί: Σε κόκκινο συναγερμό η Αθήνα με έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η ελληνική αστυνομία μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη. «Φρούριο» οι πρεσβείες ΗΠΑ – Ισραήλ

Σε συναγερμό οι υπηρεσίες των ελληνικών αρχών καθώς έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες γύρω από αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

Ενισχυμένες περιπολίες στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ καθώς και στους γύρω δρόμους.

Μάλιστα, υπάρχει εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να ελέγχονται άτομα που θεωρούνται ύποπτα αλλά και ΙΧ αυτοκίνητα ή μηχανές που μπορεί να έχουν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. παράλληλα προετοιμάζεται και για πορείες ή συγκεντρώσεις έξω από τις δύο πρεσβείες.

Σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επικοινωνία με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και της CIA, όπως επίσης και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ισραήλ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικώς από αρμόδιες πηγές, έχουν ήδη τεθεί σε στενή παρακολούθηση πρόσωπα που κινούνται στους ιρανικούς κύκλους προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλαγές στις κινήσεις και τις επαφές τους, με στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του, ενώ ήδη αυξάνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας – ειδικά σε άτομα που φθάνουν στα νησιά μαζί με τις μεταναστευτικές ροές.