«Η Δώρα μας κουβαλούσε τον δικό της σταυρό» - Το δράμα πίσω από την τραγωδία της Πεύκης

Το τελευταίο διάστημα φαινόταν όλο και πιο κουρασμένη, όλο και πιο απελπισμένη.Το παιδί της αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η τραγωδία στην Πεύκη, όπου μία νηπιαγωγός έριξε το πεντάχρονο κοριτσάκι της στο κενό και κατόπιν αυτοκτόνησε και η ίδια, έφερε στο φως μια κατάσταση που αποτελεί πραγματικότητα για χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν την καθημερινή τους μάχη, αλλά εκείνη δεν την άντεξε.

Ο παππούς του παιδιού που έπασχε από αυτισμό, είπε πως έκανε θεραπείες για τα κινητικά του προβλήματα, ενώ ερωτώμενος για το αν η μητέρα του είχε ψυχολογικά προβλήματα, απάντησε στις κάμερες ότι «πριν δύο ημέρες τρώγαμε και πίναμε μαζί και ήταν χαρούμενη».

Σύμφωνα με καταθέσεις φίλων της, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν πολύ πιεσμένη από την κατάσταση με το παιδί της και γείτονες είπαν πως τελευταία έδειχνε «χαμένη». Φίλοι της, είπαν πως τους ανέφερε ότι η κατάσταση με την φροντίδα του παιδιού ήταν δύσκολη, λέγοντας τους: «Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Οι αστυνομικοί ερευνούν το αν η γυναίκα ζούσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που την στήριζε, ενώ στις έρευνες αναμένεται να ερωτηθούν και συνάδελφοί της, καθώς θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως είχε ψυχολογικά προβλήματα και αν υπήρξε κάτι που την ώθησε στην αυτοκτονία.

Βαριάς μορφής η ασθένεια

Εξαδέλφη του πατέρα, η οποία μίλησε στο protothema.gr είπε ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι είχε βαριάς μορφής αυτισμό και αυτό φαίνεται πως πλήγωνε πολύ τη μητέρα του , η οποία το λάτρευε. Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων είναι ράκος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε φύγει από τη ζωή η αγαπημένη του αδερφή και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της γυναίκας του και του παιδιού του

Ο ίδιος σπάραξε όταν έφτασε κάτω από το σπίτι και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί. «Γιατί μου το έκανες αυτό;» άρχισε να φωνάζει. Σύμφωνα με το περιβάλλον του φέρεται να είπε «δεν πρόλαβα…»: Η γυναίκα του  είχε δώσει σημάδια με τη συμπεριφορά ή τα λόγια της για την τραγική απόφαση που ζυμωνόταν στο μυαλό της.

Η Δώρα μας κουβαλούσε το δικό της «σταυρό»

«Η Δώρα μας , κουβαλούσε το δικό της «σταυρό» τα τελευταία πέντε χρόνια. Το κοριτσάκι της είχε βαριάς μορφής αυτισμό . Δεν μιλούσε, δεν περπάταγε, ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Παρόλο που ήταν 5 ετών , εντούτοις όμως λόγω του προβλήματός του έμοιαζε σαν μωρό ενός έτους και αυτό φαίνεται πως πλήγωνε τη μητέρα του. Με τον καιρό , αυτό μάλλον επιβάρυνε τη ψυχολογία της μητέρας με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την τραγική απόφαση. Ο άντρας της και ξάδερφός μου είναι ράκος γιατί πριν από δύο χρόνια είχε χάσει την αδερφή του από καρκίνο και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει το θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του» είπε στο protothema.gr η εξαδέλφη

«Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της ;»

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα και το μωρό από κάτω -είχαν βάλει ένα σεντόνι» είπε στο protothema .gr ο παππούς του πεντάχρονου παιδιού και πεθερός της γυναίκας.