Κοντινοί στην Αθήνα προορισμοί, για μονοήμερη εκδρομή την Πρωτοχρονιά

Λίγο πριν καλωσορίσουμε το νέο έτος, άλλοι σε σπίτια φίλων κι άλλοι σε χειμερινούς προορισμούς, το travelgirl.gr προτείνει μέρη κοντά στην Αθήνα που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε για μονοήμερη εκδρομή. Πάμε να τους δούμε μαζί!

Νάυπλιο

Χειμώνα-καλοκαίρι, το Ναύπλιο είναι κοντινός προορισμός και έχει τα πάντα για όλα τα γούστα. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο μαγευτικό αυτό τοπίο και να δείτε τα στολισμένα αρχοντικά, να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία Συντάγματος και να φάτε στις υπέροχες ταβέρνες ή εστιατόρια. Αναλόγως με το τι τραβάει η όρεξή σας.

Αράχωβα

Φωτό: Γιάννης Δόξας

Η βασίλισσα του χειμώνα, περίπου 2 ώρες από την Αθήνα, φόρεσε τα γιορτινά της και φέτος και σε περιμένει να απολαύσεις το ζεστό καφέ σου και το φαγητό σου. Ο κόσμος φαίνεται ήταν πολύς, μιας και βρέθηκα κι εγώ εκεί, την παραμονή των Χριστουγέννων. Μπορείτε να πάτε στον Παρνασσό και να κάνετε σκι ή σε κάποιο παγοδρόμιο να απολαύσετε τη θέα και το χιόνι. Ντυθείτε ζεστά κι απολαύστε τη βόλτα σας.

Δημητσάνα

Δυόμιση ώρες μακριά από την Αθηνα, θα συναντήσεις ένα πανέμορφο χωριό με την αρχαιότερη βιβλιοθήκη της Ελλάδας που δεν είναι άλλο από την Δημητσάνα. Λιθόκτιστα καλντερίμια, παραδοσιακά αρχοντικά, μικρές πλατείες, και παραδοσιακά ταβερνάκια συνθέτουν τον απόλυτο προορισμό για μονοήμερη εκδρομή.

Χαλκίδα

Μπορεί να έχετε συνδυάσει τη Χαλκίδα με καλοκαίρι, όμως και αυτήν την εποχή είναι ιδανική για μονοήμερη εξόρμηση. Πενήντα λεπτά περίπου από την Αθήνα, αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο αν έχετε οικογένεια όσο κι αν είστε παρέα. Έχει πολλές επιλογές στον καφέ και στο φαγητό αν κι εμείς σου προτείνουμε να φας οπωσδήποτε θαλασσινά.

Φενεός 

 

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, θα συναντήσεις ένα πανόραμα φύσης που απλώνεται μπροστά σου βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Το τοπίο θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή και ο χρόνος θα περνάει χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα. Τα δασώδη βουνά και η τεχνητή λίμνη Δόξα, έχουν ανακηρύξει την περιοχή “Ελβετία της Κορινθίας”. Φυσικά θα κάνετε βόλτα στα παραδοσιακά σοκάκια και θα γευτείτε τα τοπικά προιόντα.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

 

Πηγή:  travelgirl.gr