«Όπισθεν» για τους διοικητές νοσοκομείων -Αντικαταστάθηκαν «13» - Όλα τα ονόματα μετά τις αλλαγές

Μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις απαραίτητες διορθώσεις στις οποίες υποχρεώθηκε να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας, δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα ο δεύτερος πίνακας με τους Διοικητές Νοσοκομείων που διορίζονται σε όλη τη χώρα.

Πριν την ανακοίνωση των ονομάτων το υπουργείο προχώρησε στην αντικατάσταση 13 ατόμων.

Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών  ενώ ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική λίστα με τους διορισμούς των διοικητών νοσοκομείων και των αναπληρωτών είχε προκαλέσει αντιδράσεις με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Κωνσταντίνο Πατέρα, που είχε επιλεγεί ως διοικητής για το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο 80χρονος εκπαιδευτικός, που υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ, τελικά είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Κριτική όμως είχε ασκηθεί τον Νοέμβριο- όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη λίστα των διορισμών- και για τα προσόντα των επιλεγμένων για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων, κάτι για το οποίο το υπουργείο Υγείας είχε απαντήσει τότε ότι το 72% των διορισθέντων έχουν μεταπτυχιακό.

Το υπ. Υγείας για τη νέα λίστα των διοικητών

Δίνοντας στη δημοσιότητα τη νέα λίστα των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που διορίζονται, το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι αυτή τη φορά το 77% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Επίσης, αναφέρει ότι ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80% για τους διοικητές νοσοκομείων. Αναλυτικά, το υπ. Υγείας αναφέρει:

«Μετά από μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στο πλαίσιο της οποίας:

1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής,

Επισημαίνεται ότι, το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/13-dioikites-nosokomeion-antikatastathikan-onomata