Ομολογεί η ΕΛ.ΑΣ την βάναυση επίθεση σε γυναίκα ΑμΕΑ, στο ΑΤ Ομονοίας

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας ήρθε χθες στη δημοσιότητα αλλά με μία σημαντική διαφορά: Η επίθεση ήταν βάναυση και έγινε εναντίον ανάπηρης γυναίκα στο Α.Τ Ομονοίας κάτι που η Αστυνομία όχι μόνο δεν την αρνείται, αλλά επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της  ότι συνέβη.

Ειδικότερα, σε ανακοινωσή που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι «έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργούνται από την πρώτη στιγμή, για περιστατικό το οποίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με το λάστιχο της βρύσης μια γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας».

Η αστυνομία αναφέρει ότι αυτό το γεγονός είχε συμβεί στις 20 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, εκτός των άλλων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Ευτυχώς ήταν εκεί δικηγόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησαν μετά την αναφορά δικηγόρου, ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό και το κατήγγειλε αμέσως.

Ειδικότερα, στη διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου.»

» Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς