Βίντεο από την «κόλαση» στην αγορά του Αμαρουσίου - Αντιεξουσιαστής χτυπά ηλικιωμένο

Την τελευταία στιγμή γλύτωσε ένα ηλικιωμένος, από το μένος αντιεξουσιαστή που τον κυνηγούσε, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, μετά την απόπειρα ανακατάληψης της «Έπαυλης Κούβελου».

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, όπου και ξέσπασαν τα επεισόδια.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται ένας αντιεξουσιαστής να τρέχει να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο ο οποίος τρομαγμένος προσπαθεί να ξεφύγει. Ωστόσο εκείνη την στιγμή επεμβαίνει ένας άνδρας των ΜΑΤ και εκδιώκει τον νεαρό. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ.

Ζημιές, μολότοφ και δακρυγόνα

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε τραπέζια και καθίσματα, έριξαν μολότοφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Ολα αυτά, ενώ στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι υπήρχαν πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Μετά τα επεισόδια στην αγορά, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Εκεί, έσπασαν πόρτες και μηχανήματα, επιβιβάστηκαν σε συρμό και αποχώρησαν. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκκενώσει την κατάληψη στην έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι μόλις την περασμένη Τρίτη. Στις έρευνες είχαν εντοπιστεί μέσα στην κατάληψη κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.