40 ημέρες εφιάλτης για τον 20χρονο ναυτικό: «Μας κρατούσαν πάνω στα δένδρα και μας έδιναν ωμό κρέας»

Λίγες ημέρες μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του, ο νεαρός ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης που είχε απαχθεί από πειρατές ανοιχτά του Τόγκο, μίλησε για τις δραματικές ημέρες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων, στη ζούγκλα της Αφρικής.

Ο 20χρονος πέρασε 40 μαρτυρικές ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του, όπως περιγράφει μιλώντας  στη «Real Νews».

Όπως είπε , oι απαγωγείς τους κρατούσαν μέσα στη ζούγκλα, πάνω σε δέντρα για να μην τους κατασπαράξουν τα άγρια θηρία. Οι τέσσερις απαχθέντες, ένας εκ των οποίων κατέληξε όσο κρατείτο από μαλάρια, έπιναν νερό μέσα σε πλαστικές σακούλες από το ποτάμι, ενώ τους έδιναν ελάχιστο φαγητό, κυρίως ρύζι και ωμό κρέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαγωγείς τους άλλαξαν τοποθεσία τουλάχιστον πέντε φορές για να καλύψουν τα ίχνη τους. Ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε όλες αυτές τις ημέρες προσευχόταν για να πάρει δύναμη.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν»

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες. Η εικόνα του νεκρού συναδέλφου μου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου. Η προσευχή ήταν το στήριγμά μου», λέει ο 20χρονος.

Ο Δ. Γκιάτης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στο Μεσολόγγι, προσπαθώντας να συνέλθει από όσα έζησε κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Στις 11 Δεκεμβρίου η περιπέτεια του Δ. Γκιάτη μαζί με τους υπόλοιπους απαχθέντες έφτανε στο τέλος της. Οι πειρατές τους επιβίβασαν σε μία λέμβο και τους ανακοίνωσαν ότι είναι ελεύθεροι.

Προτεινόμενα για εσάς