Κουκάκι - Καταληψίες: «Φέραμε όλο το σπίτι στο κεφάλι των αστυνομικών»

Τον τρόπο με τον οποίο «υπερασπίστηκαν» από τις δυνάμεις της Αστυνομίας την κατάληψη στο κτίριο της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι περιγράφουν οι καταληψίες. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους ότι «μπορεί να πέσαμε, αλλά πέσαμε στο κεφάλι τους».

Οι καταληψίες περιγράφουν το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας, αναφέροντας «στις 6 και τέταρτο περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, μονάδες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ προσέγγισαν την κατάληψη Ματρόζου 45. Την ίδια στιγμή ενημερωθήκαμε ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα άλλα σπίτια της κοινότητας».

Αμέσως μετά διηγούνται τις κινήσεις τους. «Αφού οχυρώσαμε το σπίτι, ξεκινήσαμε άμεσα σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής: έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές  κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες, όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού. Εμείς φωνάζαμε “εδώ μένουμε, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ θα πεθάνουμε!”».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, οι καταληψίες μιλούν για τον σεβασμό τους στη γυναίκα και την οικογένειά της που «αρνήθηκαν την παράνομη είσοδο στους αστυνομικούς, πληρώνοντας το κόστος των επιλογών τους».