Κουκάκι: Κύμα συμπαράστασης στον βραβευμένο σκηνοθέτη Ινδαρέ που συνέλαβαν τα ΜΑΤ - Τι λένε όσοι γνωρίζουν την οικογένεια

Μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, ετοιμάζεται να κάνει η οικογένεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στο σπίτι του οποίου εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία κατά την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Ο Ινδαρές και οι δύο γιοί του είναι αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα, όπως κατήγγειλε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της μετά την δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ ότι η ταράτσα της μονοκατοικίας είναι «δημόσιος χώρος», επιχείρησε να αντιδράσει ισχυριζόμενη ότι «όλα έγιναν νόμιμα» και «δεν ασκήθηκε βία», ότι ο γνωστός σκηνοθέτης επιχείρησε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ότι το σπίτι της οδού Ματρόζου επικοινωνούσε με τη διπλανή κατάληψη και πως τα δύο παιδιά ήταν μεταξύ των καταληψιών.

Όλοι οι ισχυρισμοί της αστυνομίας διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια και από μαρτυρίες γειτόνων.

 

Απαγόρευση

Όπως είπαν στο Tvxs φίλοι της οικογένειας πως ώρες μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ η αστυνομία δεν τους έχει επιτρέψει να δουν κανένα δικό τους άνθρωπο, ενώ απαγόρευσαν παράνομα και στον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά να έρθει σε επαφή μαζί τους. Και οι τρεις, ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του Ιάσονας και Φίλιππος, έχουν κακοποιηθεί. Μάλιστα στον γνωστό σκηνοθέτη του έσπασαν και τα γυαλιά αλλά και το ακουστικό με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να επικοινωνήσει.

Η μητέρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ συνάδελφοί και φίλοι έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα συμπαράστασης.

Στην καταγγελία της, που έγινε ζωντανά στον Ant1, η μητέρα των δύο παιδιών και σύζυγος του Ινδαρέ, ανέφερε ότι εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο. «Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται και ρώτησαν πως βρέθηκαν στην ταράτσα μας χωρίς χαρτί», κατήγγειλε.

Όπως υποστηρίζει η  γυναίκα: «Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». «Είδα άνθρωπο τον ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα». Η γυναίκα πρόσθεσε ότι τον άντρα και τα παιδιά της τους πήρε η αστυνομία στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια πήγε εισαγγελέας και έγινε έλεγχος στο σπίτι της οικογένειας «μήπως βρουν καταληψίες. Τους πλάκωσαν στο ξύλο και έκαναν λαμπόγυαλο το σπίτι»

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ινδαρές

Γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στην Πάντειο (1987) και Σκηνοθεσία στη σχολή Λυκ. Σταυράκου (1987).

Εχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο.

Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου.

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες, όπως οι βραβευμένες «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming», «Γαμήλια Νάρκη».

Αντιδράσεις

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), αναφέρει: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειας του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις».

Ο Παντελής Βούλγαρης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ

«Είναι ασύλληπτο να έχει συλληφθεί αυτός και τα παιδιά του. Θα κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί για να του συμπαρασταθώ», τόνισε ο Παντελής Βούλγαρης.

Μιλώντας στο protothema.gr  δήλωσε ότι «δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα ποτέ στο ραδιόφωνο για τον Δημήτρη Ινδαρέ, επειδή έχει συλληφθεί».

Ο Παντελής Βούλγαρης υποστήριξε ότι με τον Δημήτρη Ινδαρέ τον συνδέει μακροχρόνια φιλία . «Τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε».

Όπως είπε «η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη»

 

«Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε;»

Η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, φίλη της οικογένειας του Δ. Ινδαρέ, σε ανάρτησή της μετέφερε όσα γνωρίζει για τον τρόπο που έδρασε η ΕΛΑΣ: «Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου. Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι! Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε ; Οτιδήποτε παράνομο. Εχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε; Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ απο όπου φαντάζομαι θα αφαιθούν. Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρώς ξύλο απο το πουθενά γιατι ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμιτα στην ταράτσα. Οταν τους πήραν για τη Γαδά ούτε τα παππούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοίδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!». 

Τι λέει δημοσιογράφος της Καθημερινής

Η μαρτυρία του δημοσιογράφου Νίκου Ευσταθίου που εργάζεται στην «Καθημερινή» είναι ενδεικτική.

«Ένας από τους δυο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικός – και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά» τονίζει ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και υπογραμμίζει πως «δεν είχε κανέναν απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα – αλλά το λαϊκό δικαστήριο βιάστηκε στο μεταξύ να βγάλει τυφλά συμπεράσματα».

Δείτε τι γράφει ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Νίκος Ευσταθίου.