Επιχείρησαν να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια - Επιθέσεις σε μαγαζιά και ATM, στην Μητροπόλεως

Άγνωστος έβαλε φωτιά, νωρίτερα επιχειρώντας να κάψει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, που φωταγωγήθηκε σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς να το καταφέρει.

Η φωτιά σβήστηκε από καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ το δένδρο καψαλίστηκε χωρίς ευτυχώς να καταστραφεί.

Επίσης, άγνωστοι αφαίρεσαν μέρος του εορταστικού φωτισμού που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων. Νωρίτερα μάλιστα συνεργεία του δήμου είχαν καθαρίσει εκ νέου την πλατεία, είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα που είχαν πεταχθεί και έβαψαν τα παγκάκια.

 Δείτε την ανάρτηση:

«Eνας ερασιτέχνης Νέρων φούντωσε με έναν αναπτήρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Εξαρχείων, έτρεξαν καταστηματάρχες το έσβησαν. Στέκει τώρα ελαφρώς καψαλισμένο, αντί φάτνης στη βάση του έχουν συγκεντρωθεί σκουπίδια – τα φωτάκια που είχαν τοποθετηθεί σε κορμούς δέντρων και κολόνες φυσικά ξηλώθηκαν ήδη».

«Η φωτογραφία ελήφθη πριν από λίγο υπό τους ήχους μιας δυσοίωνης άγνωστης μουσικής που ξερνούσε ένα ογκώδες μηχάνημα, θα έλεγα κασετόφωνο, αλλά μάλλον θα μελαγχολήσω με την ηλικία μου», αναφέρει στην ανάρτησή της, η κάτοικος της περιοχής.

Η επεισοδιακή νύχτα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς καταδρομική επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας, όταν μία ομάδα αγνώστων ατόμων προέβη σε καταστροφές στην οδό Μητροπόλεως.

Πιο συγκεκριμένα προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια αμερικανικών συμφερόντων, σε ένα σούπερ μάρκετ και σε ATM τραπεζών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.