Καλαμάτα: Όλα συνηγόρησαν για την σωτηρία του βρέφους- Η επιμονή της γυναίκας ότι στα σκουπίδια υπάρχει μωρό και η βλάβη στο απορριμματοφόρο (Video)

Εντοπίστηκε η μητέρα του νεογέννητου αγοριού που βρέθηκε πεταγμένο στα σκουπίδια, και που σώθηκε από θαύμα.  Οπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, πρόκειται για μία 24χρονη αλλοδαπή, η οποία ζει μόνη της, η μητέρα της μένει στο εξωτερικό και η ίδια φέρεται να είπε στην Αστυνομία ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει το παιδί.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή η υγεία της μητέρας της είναι επιβαρυμένη, η 24χρονη έφτασε να αφήσει το παιδί της στον κάδο σκουπιδιών, τον οποίο επέλεξε τυχαία καθώς δεν μένει στην περιοχή.

Πάντως, όλα συνηγόρησαν για την σωτηρία του.Το βρέφος, στάθηκε διπλα τυχερό  καθώς, λόγω βλάβης είχε καθυστερήσει να περάσει το σκουπιδιάρικο. Διαφορετικά θα έβρισκε φρικτό θάνατο  μέσα στο απορριμματοφόρο, προτού το βρει και το σώσει με την επιμονή της, μία κάτοικος της περιοχής, η οποία είχε κατέβει νωρίς στο σημείο, όπως το συνηθίζει, ώστε να ταϊσει τα αδέσποτα ζώα της γετονιάς.

Η κ. Βίκυ Τσώνη μίλησε στο MessiniaLive και περιέγραψε πως εντόπισε το μωρό μέσα στη σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έκανε για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το μωρό.

Η μαρτυρία της συγκλονίζει: «Βρήκα το παιδί πεταμένο μέσα στο πηγάδι. Εδώ στην Καλαμάτα για τα σκουπίδια έχουμε πηγάδια με 15 μέτρα βάθος, όχι κάδους. Είχαν πετάξει το παιδί μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Το πηγάδι ήταν μέχρι την μέση γεμάτο και από πάνω η χάρτινη σακούλα. Ανοίγω τον κάδο το πρωί και φωνάζω «Παιδιά! ένα παιδί!». Ζω σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλαμάτας, δεν σταματούσε κανένας, όλοι μου λέγανε ότι έχει μπει γατάκι μέσα και να πάρουμε την Πυροσβεστική να έρθει να το βγάλει. Τους έλεγα να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία γιατί εγώ είχα το κινητό μου στο σπίτι. Αν έφευγα να πάω σπίτι θα πετούσαν σκουπίδια και θα το ζουπάγανε το παιδί. Ήμουν πάνω από μισή ώρα στον κάδο και ζητούσα βοήθεια, έκλαιγε αυτό, έκλαιγα και εγώ, και του έλεγα «θα σε βοηθήσω, μην φοβάσαι, θα γίνεις καλά». Ήμουν πεσμένη κάτω, και με ένα σκουπόξυλο είχα ανοίξει το πηγάδι για να παίρνει αέρα το παιδί».

«Πέρασε ένας κύριος, πήρε τηλέφωνο, ήρθε η αστυνομία, το έβγαλε ο αστυνόμος από την χάρτινη σακούλα και έκλαιγε, πήγε να του πέσει από τα χέρια. Μου είπε ο διευθυντής της αστυνομίας ότι το έσωσα, γιατί αν μια σακουλίτσα έπεφτε πάνω θα το ζούπαγε. Μίλησα με το νοσοκομείο, είναι υγιέστατο, 5 ημερών, αγοράκι. Σήμερα πόνεσα πολύ, το ένιωσα σαν δικό μου παιδί, είναι ένα κουκλί με μαύρα μαλάκια. Πως το ρίξανε εκεί μέσα αυτό το παιδί;»

 Δείτε το Video: