Κοινωνικό μέρισμα 2019: Καταιγίδα αντιδράσεων - Γιατί απορρίπτονται εκατοντάδες αιτήσεις από ΑμΕΑ

Με παράπονα από πολλούς δικαιούχους κυρίως από γονείς με παιδιά ΑμεΑ των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν για τη χορήγηση του οικονομικής ενίσχυσης των 700 ευρώ άνοιξε χθες η αυλαία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κοινωνικού μερίσματος.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet που χρησιμοποίησαν οι δικαιούχοι με προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ για να εισέλθουν στην εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος.

Πολλοί υπέβαλαν την αίτηση με τους κωδικούς που διαθέτουν τα ΑμεΑ. Το σύστημα δεν τους αναγνώρισε ως δικαιούχους με αποτέλεσμα να απορρίπτει την αίτησή τους. Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τα  νοικοκυριά που έχουν προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από το γονέα που δηλώνει το ΑμεΑ ως προστατευόμενο μέλος με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης και όχι με τους κωδικούς που διαθέτει το προστατευόμενο μέλος. Επίσης σημειώνουν ότι θα πρέπει να πληρούνται και τα υπόλοιπα δύο κριτήρια:

  •  Ο γονέας να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα τελευταία 7 χρόνια και
  • Οι καταθέσεις του 2018 να μην υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Επίσης πολλές αιτήσεις απορρίφθηκαν γιατί τα ΑμεΑ δεν λαμβάνουν  προνοιακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του μερίσματος

Επίσης αδικία μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι όσοι απέκτησαν παιδί εντός του 2019 δεν μπορούν να το προσθέσουν στο νοικοκυριό τους και την οικογένεια τους αφού η ΗΔΙΚΑ αντλεί στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις του 2019 που αφορούν τα εισοδήματα του 201

ΔΕΙΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Προτεινόμενα για εσάς