Ένταση στο Κουκάκι: Τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων - Σύλληψη και δύο κατοίκων που δεν συνεργάστηκαν με την ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων πραγματοποιείται από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης  στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κουκάκι.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σημειώνεται ότι στην κατάληψη επί της οδού Ματρόζου οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν μέσα άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα αυτοί να απαντήσουν  με χρήση δακρυγόνων και κροτίδες κρότου λάμψης,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η είσοδος του κτιρίου  διαθέτει και πόρτα ασφαλείας την οποία έχουν τοποθετήσει οι καταληψίες.

Τα άλλα κτίρια που εκκενώνονται βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Ματρόζου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να προσαγάγουν τους καταληψίες.

Μια καταγγελία

Σύμφωνα ωστόσο με το ΑΠΕ κατά την  επιχείρηση στην Ματρόζου προσήχθησαν οκτώ άτομα και δύο κάτοικοι. Πρόκειται για έναν πατέρα  και  τον γιο του που διαμένουν στο διπλανό κτίριο. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε και έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται.

Η σημερινή τριπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος είχε ζητήσει να εκκενωθούν όλα τα κτίρια τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Χθες, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν κατάληψη σε κτίριο στο Μαρούσι στο οποίο όμως δεν υπήρχαν μέσα άτομα.

Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας έγινε με εισαγγελική εντολή και παρουσία εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το κτίριο σφραγίστηκε.