Βόμβα στου Ζωγράφου: Οι «παράφρονες της Εικονοκλαστικής Σέχτας» στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η «Εικονοκλαστική Σέχτα» μια επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση την οποία ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα είχε χαρακτηρίσει «παράφρονες» μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ,  για την βόμβα που τοποθετήθηκε χθες στου Ζωγράφου κοντά στο αστυνομικό τμήμα και από τύχη δεν έσκασε.

Τα δύο πρώτα στοιχεία, ο μηχανισμός και η απουσία προειδοποιητικού τηλεφωνήματος θυμίζουν σε πολλά την οργάνωση που που είχε «χτυπήσει»  πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 27 Δεκεμβρίου, με βόμβα στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι.

Τότε οι κατασκευαστές της βόμβας είχαν χρησιμοποιήσει και πάλι πυρίτιδα σαν αυτή που χρησιμοποιείται σε κροτίδες αλλά και ένα μπουκάλι, στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν και στον μηχανισμό της Δευτέρας μαζί με καρφιά για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό φονικό αποτέλεσμα καθώς οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στόχος του «τυφλού χτυπήματος» ήταν να υπάρξουν τραυματίες ή και θύματα.

Η βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου, όμως, προσομοίαζε και με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2018 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη. Τον μηχανισμό είχε βρει ο φύλακας της σχολής και είχε ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ. Και εκείνος ο μηχανισμός αποτελείτο από μεταλλικό σωλήνα με εκρηκτική ύλη τοποθετημένο σε πλαστικό δοχείο, ενώ το κύκλωμα κατέληγε σε  μπαταρία και ρολόι. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε λάβει δημοσιότητα μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, όταν τα μέλη της «Εικονοκλαστικής Σέχτας» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι.

«Οικο-εξτρεμιστική κατάρα»

Το κείμενο είχε δημοσιευθεί σε ισπανόγλωσση ιστοσελίδα με τίτλο «οικο-εξτρεμιστική κατάρα» (Maldicion Eco-extremista) και σ’ αυτό τα μέλη της ομάδας δήλωναν μέλη μιας διεθνούς ομοσπονδίας οικο-εξτρεμιστών, υπό τον τίτλο «Ατομικιστές που τείνουν στο Άγριο – ΙTS».

Η ομάδα που ξεκίνησε τη δράση της στη Λατινική Αμερική και σταδιακά επεκτάθηκε στην Ευρώπη δηλώνει αντίθετη στον πολιτισμό, την τεχνολογία, τη θρησκεία και την ανθρώπινη παρέμβαση.