Στο επίδομα θέρμανσης το αδιάθετο ποσό για την ενίσχυση του Τύπου – Στους 600.000 οι δικαιούχοι

Το αδιάθετο ποσό για το 2019 που θα δινόταν για την ενίσχυση του Τύπου θα διατεθεί τελικά για το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 600.000.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, φέτος χορηγήθηκαν προκαταβολικά, επίδομα θέρμανσης ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ από αυτό που είχε χορηγηθεί, όπως είπε, επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, θα διατεθεί στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 600.000».

Νομοθετική ρύθμιση για το Μετρό

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό και την ταλαιπωρία που προκάλεσε στους πολίτες, προανήγγειλε – κάτι που είχε κάνει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για εκατομμύρια συμπολίτες στην πρωτεύουσα που ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας μιας στάσης εργασίας στο Μετρό τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Αναφέρθηκε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τόνισε πως «η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. ‘Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας».

Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όλη την Ευρώπη, όπως και στον ΟΣΕ και σε άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, υφίσταται ήδη πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργιών ή στάσεων εργασίας.