Βόμβα στου Ζωγράφου : Ήθελαν θύματα οι δράστες - Γεμάτος καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός

Καρφιά και μαύρη πυρίτιδα περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου γεγονός που σημαίνει πως αν είχε εκραγεί πιθανόν να θρηνούσαμε θύματα.

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Και βρέθηκε κατά τύχη! Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Κάποιο συνδεσμολογικό λάθος αλλά και η παρατηρητικότητα του διοικητή , πρόλαβαν τα χειρότερα.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ομάδα πυροτεχνουργών από τα ΤΕΕΜ, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δυο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις θεωρείται πως η επιλογή του σημείου από τους δράστες δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζεται και αστυνομικό τμήμα, αλλά και πανεπιστήμιο.

Κάτι που μπορεί να σημαίνει χτύπημα-προειδοποίηση για το άσυλο στα πανεπιστήμια η  να είναι μία αντίδραση για την συνεχή αστυνομική παρουσία και τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.