Καιρός: Καταιγίδες στην Αττική – Πώς κινείται και πού θα χτυπήσει ο «Ετεοκλής» (Χάρτης)

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «Ετεοκλής», που από νωρίς το πρωί του Σαββάτου χτυπά και την Αττική με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπως και  στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ σε πολλές περιοχές πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου είχαν καταγραφεί σε Θεοδώριανα ‘Αρτας (81 χιλιοστά), Αλαγονία Μεσσηνίας (63) και Πάπιγκο Ιωαννίνων (55), ενώ οι ισχυρότερες ριπές ανέμου σε Παξιμάδα Καρύστου (127 χιλιόμετρα την ώρα), Καρδαμύλη Μεσσηνίας (90) και Διόνυσος Αττικής (89).

Στην Αττική σήμερα δυνατές βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι, οι οποίες παρότι είναι σχετικά μικρής διάρκειας, υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 14/12 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή»