Τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο (φωτογραφία)

Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε τις Αρχές. Έστειλε την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία “τράβηξε” λίγο αργότερα με την βοήθεια τηλεφακού.

Λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα “επικοινωνεί” με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές με τα πόδια, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο, αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν ή διαπίστωσαν το συγκεκριμένο περιστατικό, για να αξιολογήσουν τη σοβαρότητά του.

Κι αυτό επειδή είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, γιατί αποτελεί πέρασμα μεταναστών και προσφύγων. Δεν αποκλείεται βέβαια να το εντόπισαν και να κρατήθηκε απλά μυστικό το γεγονός για ευνόητους λόγους.

πηγή: evros-news.gr