Άγρια επίθεση σε 10χρονο από τις Φιλιππίνες από πατέρα συμμαθήτριάς του - Στο νοσοκομείο το παιδί

Στο νοσοκομείο για δύο ημέρες έστειλε, πατέρας μαθήτριας δημοτικού σχολείου στους Αμπελοκήπους, 10χρονο συμμαθητή της, επειδή είχε τσακωθεί με την κόρη του πάνω στο παιχνίδι.  Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν ο πατέρας της μαθήτριας πλησίασε τον 10χρονο και τον χτύπησε.

Οι γονείς του παιδιού και η διευθύντρια του σχολείου μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του δράστη, ο οποίος κρυβόταν για σχεδόν δύο ημέρες για να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο σπίτι του και στα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται αλλά μάταια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο 10χρονος μαθητής πήγε μαζί με τη μητέρα του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν οι βλάβες που υπέστη το παιδί είναι «απλές σωματικές» ή «επικίνδυνες σωματικές βλάβες»

Παρουσία μαρτύρων

Ο 53χρονος χτύπησε τον 11χρονο, γιατί μέσα στην τάξη έριξε ένα μπουκάλι με νερό, με αποτέλεσμα να βραχεί η κόρη του.

Τα δύο παιδιά μάλωσαν και όταν σχόλασαν το κορίτσι το είπε στον πατέρα του, με αποτέλεσμα αυτός να δείρει το άλλο παιδί. Ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης (φέρεται να είναι γνωστός στην περιοχή για τις ακροδεξιές του απόψεις), επιτέθηκε αρχικά λεκτικά στον 11χρονο από τις Φιλιππίνες και στη συνέχεια τον χτύπησε.

Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, μαζί με την μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.