Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες του Δήμου Μούτση για βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων

Απάντηση έδωσε η ΕΛ.ΑΣ στον γνωστό συνθέτη Δήμο Μούτση, ο οποίος σε ανάρτησή του  στο Facebook  ανέφερε πως ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου.

«Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμου Μούτση και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση, αναφέρει η Αστυνομία.

Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση του Δήμου Μούτση

Ο συνθέτης και τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Εξαρχείων χαρακτήρισε ως «κολαστήριο» το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε ότι ακούγονταν μέσα από αυτό κραυγές και φοβερό ξύλο.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το «κολαστήριο» αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!»

Προτεινόμενα για εσάς