Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Σακίδια αγάπης για τους άστεγους από τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, που εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο.

Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένα από νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές από τα εθελοντικά σώματα των Τομέων Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά),  όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προσέλκυση εθελοντών και την ενημέρωση των διερχομένων πολιτών, για το πολυποίκιλο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.

Επίσης, διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης, όπως εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, ατομικούς χυμούς, ατομικό στιγμιαίο καφέ, τσάι, είδη ατομικής υγιεινής και υπνόσακους, σε άστεγους.

Το εν λόγω υλικό συσκευάστηκαν σε ατομικά σακίδια προς διευκόλυνση των ωφελουμένων ενώ παράλληλα τους παρείχαν  πληροφόρηση για δομές φιλοξενίας υποστήριξης αστέγων.