Καλαμάτα: Τέλος το δίκτυο 5G για τον... φόβο της στειρότητας

Nα μπλοκάρει την περαιτέρω ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου 5G αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και λογομαχίες, το ΔΣ έκρινε ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας του νέου δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία, παρόλο που στοιχεία του «Δημόκριτου» αποδείκνυαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το ΔΣ ψήφισε υπέρ για να διακοπούν οι δοκιμές και το δίκτυο να τεθεί σε λειτουργία μόνο όταν αντίστοιχα δίκτυα λειτουργήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί να… στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει έτσι «τη χαριστική βολή στην πόλη».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος πρότεινε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πριν γίνουν νέες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για το θέμα. Ωστόσο, η πρότασή του απορρίφθηκε.  «Δεν μπορούν να δυσφημίζουν την πόλη μας, ακολουθώντας τακτικές εγωιστικές, ούτε θα πρέπει να επικρατήσει ο σκοταδισμός» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Πάντως, πολίτες της Καλαμάτας που ρωτήθηκαν για το θέμα, φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του ΔΣ. Υπενθυμίζεται ότι η Καλαμάτα, μαζί με τα Τρίκαλα και τον Δήμο Ζωγράφου, ήταν οι τρεις δήμοι όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.