Τραγωδία στο Ίλιον: Αγωνιώδης προσπάθεια του παιδιού να απεγκλωβιστεί από το κρεβάτι του θανάτου -Τι λέει ο πατέρας για τις καταγγελίες στο «Χαμόγελο»

Στην δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια του θανάτου του 2,5 ετών αγοριού στο Ίλιον που εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού.

Ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι το παιδί έχασε την ζωή του επειδή δεν είχε οξυγόνο και ότι οι μικροεκδορές που υπήρχαν στο μέτωπο του παιδιού οφείλονται στις αρχικές προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί.

Εντωμεταξύ, καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, όταν βρήκαν το παιδάκι τους, χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού περιέγραψε ο πατέρας του παιδιού.

Όπως υποστήριξε,  ο μηχανισμός του κρεβατιού χρειάζεται δύναμη για να ανοίξει αλλά το παιδί ήταν πολύ ζωηρό και συνήθιζε, όπως είπε, να φεύγει από το σημείο που κοιμόταν και να πηγαίνει είτε στην κρεβατοκάμαρα, όπου βρέθηκε, είτε στο δωμάτιο του μικρού του αδερφού.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ η οικογένεια, όπως είπε, έκανε δουλειές στο σπίτι, το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο. «Έπαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; Ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε ο πατέρας.

Δεν το έψαξε αμέσως

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν με τον άνδρα της για να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Δεν είδε το 2,5 ετών αγοράκι εκεί αλλά κατά τον πατέρα δεν το έψαξε αφού το παιδί συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί, έψαξε το 2,5 ετών αγοράκι. Το μπάνιο ήταν κλειστό. Η κρεβατοκάμαρα επίσης. Τότε, ξύπνησε τον άνδρα της για να σηκώσει το στρώμα, ώστε να δουν και στον αποθηκευτικό χώρο.

Εκεί βρήκαν το παιδί τους, χωρίς τις αισθήσεις τους. «Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω» λέει ο πατέρας. «Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής» είπε, περιγράφοντας πως άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του», είπε),  αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει.

Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», είπε ο πατέρας.

Το νέο ξέσπασμα για την καταγγελία για παραμέληση

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε ξανά (είχε αναφερθεί στο γεγονός και χθες μιλώντας στο newsit.gr) για την καταγγελία που είχε γίνει στην Πρόνοια περί παραμέληση ανηλίκων. Η καταγγελία, όπως είπε, είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Περιέγραψε πως κοπέλες από την Πρόνοια είχαν πάει πολλές φορές στο σπίτι, όπως του έλεγε η γειτονιά. Την τελευταία φορά άφησαν χαρτί στην γυναίκα που μένει στον τρίτο όροφο. Εκείνος κάλεσε το επόμενο πρωί και απαίτησε από τις γυναίκες της Πρόνοιας μέσα σε 10 λεπτά να πάνε στο σπίτι του για να εξακριβώσουν πως δεν υπήρχε παραμέληση ανηλίκων.

«Σε δέκα λεπτά ελάτε στη διεύθυνσή μου. Δεν θα κλείσετε το τηλέφωνό σας και εγώ θα σας περιμένω, δεν θα προλάβω να φτιάξω κάτι», τους είπε, όπως περιέγραψε. Όταν, τελικά, οι γυναίκες πήγαν στο σπίτι, εκείνος, όπως είπε, τους ζήτησε να ψάξουν όλο το σπίτι, τα ρούχα των παιδιών ακόμα και τα… άπλυτα για να εξακριβώσουν πως δεν υπήρχε περίπτωση παραμέλησης των παιδιών, τα οποία πρόσεχαν τρεις κοπέλες, η μητέρα του και η πεθερά του.