Τρεις στην φυλακή για την υπόθεση Siemens: Αναλυτικά η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Στη φυλακή, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγούνται το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης, αλλά και η Μάρθα Καραβέλα.

Το δικαστήριο δεν έδωσε επίσης ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και των καταζητούμενων Χρήστου Καραβέλα και των τραπεζικών στελεχών, Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, ακολουθώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, επιβάλλοντας, πλην ενός, χρηματικές εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Επιπλέον, στους καταδικασθέντες από τον ΟΤΕ επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες, Αλέξανδρο Λέτσα και Γιώργο Καλδή.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων του άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί,ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Την ίδια ποινή αυτή των 15 ετών επέβαλε το Δικαστήριο και στον Πρόδρομο Μαυρίδη όπως και στον πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Γιώργο Σκαρπέλη όπως και στον επικεφαλής της μητρικής Siemens, Έντουαρν Πίρερ.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο έχουν ως εξής :

Μιχάλης Χριστοφοράκος: κάθειρξη 15

Χρήστος Καραβέλας: κάθειρξη 15 έτη

Πρόδρομος Μαυρίδης: 15 έτη

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: 10

Έντουαρτ Πιρερ 15

Τόμας Κάνσουιντ: 13

Μίκαελ Κουτσενρόιτερ: 7

Ράιχαρντ Σίκατσεκ: 7

Βόλφανγκ Ρούντολφ: 7

Χανς Γιάγκερμαν: 7

Φρανς Ρίχτερ: 7

Από τον ΟΤΕ: Γιώργος Σκαρπέλης 15 έτη, Νικόλαος Νίντος 10, Γιώργος Αργυρόπουλος 14, Δημήτρης Γυφτόπουλος 12 έτη, Δημήτρης Κουβάτσος 14 έτη, Παναγιώτης Νικάκης 13 έτη.

Τραπεζικοί: Φάνης Λυγινός 12 έτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ 14 έτη και

Μάρθα Καραβέλα 13 έτη.

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια (τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου), ενώ οι τραπεζικοί Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.