«Έχουμε ομολογίες ότι της έδωσαν λάθος αντιβίωση» - Τις τελευταίες στιγμές της άτυχης λεχώνας περιγράφει ο θείος της

«Mέσα σε πέντε δευτερόλεπτα η κοπέλα παρουσίασε σπασμούς, φώναζε πονάω, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και κατέρρευσε».

Συντετριμμένος είναι ο θείος της 29χρονης Άννας, από τον απροσδόκητο χαμό της  λόγω του αλλεργικού σοκ που υπέστη όταν της έδωσαν λάθος αντιβίωση μετά από καισαρική.

Ο Ηρακλής Τσίντζιρας καταγγέλλει την αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό συμβάν μιλώντας στο newsit . «Διέκοψαν αμέσως την αντιβίωση και κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από μιάμιση με δύο ώρες. Καταλαβαίνετε όμως ότι η ζημιά είχε γίνει. Το κορίτσι  νοσηλεύτηκε μέχρι την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και εκείνη την ημέρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου κατέληξε» λέει.

«Έχουμε όχι ενδείξεις, αλλά ομολογίες γιατρών του νοσοκομείου ότι της χορηγήθηκε η αντιβίωση στην οποία είχε δηλώσει αλλεργική. Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι χορηγήθηκε αντιβίωση παρόμοια με αυτή στην οποία είχε αλλεργία. Ευτυχώς το παιδάκι είναι καλά. Τέτοια ανευθυνότητα από ανθρώπους που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη. Μας πληροφόρησαν ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα κινηθούμε νομικά εναντίον του νοσοκομείου» καταλήγει ο ίδιος.

.Οι συγγενείς της κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης αφού όπως υποστηρίζουν η 29χρονη τους είχε ενημερώσει πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση που της χορηγήθηκε. «Ξέρω ότι πάνω στο βιβλιάριο ή στο χαρτί του ασθενή υπήρχε με μαύρα ή κόκκινα γράμματα ότι η ασθενής είναι αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κατά τη δικιά μας άποψη ένα ιατρικό λάθος το οποίο είναι κρίμα σε ένα δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνει» ανέφερε επίσης,στο newsit.gr, o θείος της 29χρονης.

«Μπλόκο» στην αδελφή της

Εντωμεταξύ, η δικηγόρος της οικογένειας, Γ. Παναγοπούλου,  αποκάλυψε στο newsit.gr, ότι οι Αρχές δεν αφήνουν την αδερφή της άτυχης λεχώνας να έρθει από την Αλβανία για να αποχαιρετήσει τον άνθρωπό της.

Όπως είπε η κυρία Παναγοπούλου, το διαβατήριό της έχει λήξει και οι Αρχές την έχουν μπλοκάρει στα Ελλονοαλβανικά σύνορα. Η επικοινωνία μαζί της, είναι δύσκολη λόγω του σεισμού…