Δεν πρόλαβε να κρατήσει το μωρό της αγκαλιά - Νεκρή λεχώνα μετά την χορήγηση λάθος αντιβίωσης

Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα η 29χρονη λεχώνα, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, όταν μετά τον τοκετό στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, της χορηγήθηκε αντιβίωση, στην οποία ήταν αλλεργική.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί αλλεργικό σοκ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη κοπέλα είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Νοεμβρίου και όλες αυτές τις μέρες νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς δεν άντεξε και τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή.

«Το γνώριζαν»

Όπως υποστήριξε ο πεθερός της 29χρονης, η οποία είχε γίνει μητέρα στο πρώτο της παιδί, πρόκειται για ένα τραγικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς όπως είπε, ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση.

 

Μάλιστα αποκάλυψε πως η 29χρονη δεν πρόλαβε να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά της, αφού αμέσως μετά την καισαρική της χορηγήθηκε η επίμαχη αντιβίωση. “Εκείνα τα κρίσιμα λεπτά, οι γιατροί δεν μας ενημέρωσαν”.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν».

Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, στον Διευθυντή Χειρουργικής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μέσα σε δέκα λεπτά, από τη στιγμή που της χορηγήθηκε το αντιβιοτικό, η γυναίκα έπαθε ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν ωστόσο ερωτήματα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή, το γεγονός πως ενώ η γυναίκα είχε ενημερώσει για την αλλεργία της σε συγκεκριμένο αντιβιοτικό και αυτή είχε καταγραφεί στον φάκελό της, της χορηγήθηκε άλλο φάρμακο αλλά της ίδιας «οικογένειας».

Την ίδια ώρα το μωρό της 29χρονης γυναίκας που είναι υγιέστατο βρίσκεται στο σπίτι του ζευγαριού. Δυστυχώς θα μεγαλώσει ορφανό μετά το τραγικό λάθος που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η νεαρή κοπέλα κατέληξε σήμερα το πρωί. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Πληροφορίες: odelalis.gr