«Χριστούγεννα αγαπημένης παλιάς εποχής» - Το γιορτινό μπαζάρ της Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδας

Η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά (Μπαζάρ) της «Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδος – AWOG», θα πραγματοποιηθεί εφέτος στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στην οδό Ριζάρη 2, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.  Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Τίτλος της εφέτος, ¨Χριστούγεννα αγαπημένης παλιάς εποχής». Οι επισκέπτες θα μπορούν να διαλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων αντικειμένων, που θα μπορούν να χαρίσουν στα μέλη της οικογένειάς τους και στους φίλους τους, κατ’ αυτή τη γιορτινή περίοδο.

Ο Άγιος Βασίλης και η γυναίκα του θα είναι εκεί, για να βγουν φωτογραφίες με τα παιδιά.  Θα υπάρχει ειδικό γραμματοκιβώτιο, όπου, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να αφήσουν το δικό τους γράμμα προς τον Άη-Βασίλη.  Θα υπάρχουν, επίσης, πολλές δραστηριότητες για τους νεαρούς μας επισκέπτες.

Εδέσματα και γλυκίσματα, για κατανάλωση επί τόπου, ή στο σπίτι.  Βιβλία και CDs. Η γωνία της Τόμπολας. Τραπέζια με διάφορα είδη δώρων, διακοσμητικά κεριά και σαπούνια και η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ, είναι μερικά από τα προσφερόμενα.  Εκεί θα βρίσκονται και τρία από τα Ιδρύματα που βοηθάει η «Ένωση Αμερικανίδων Ελλάδος – AWOG», με δικά τους τραπέζια: «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ», «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ» και «ΦΟΙΒΗ».

Λαχειοφόρος

Με €1 κατά λαχνό της Μεγάλης Λαχειοφόρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κλήρωση δώρων, όπως:  διαμονή ένα Σαββατοκύριακο σε διάφορα ξενοδοχεία, δείπνο για δύο σε εστιατόρια, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, ηλεκτρικές συσκευές και πάρα πολλά άλλα.

Κάθε χρόνο, οι εισπράξεις από το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ ΚΑΙ από την ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ, διατίθενται σε Ιδρύματα που εδρεύουν στην Ελλάδα.  Οι εισπράξεις από το Μπαζάρ του 2018, της τάξεως των 15.500 Ευρώ, δόθηκαν σε ευαγή Ιδρύματα και για Υποτροφίες.

 Λίγα λόγια για την «Ένωση Αμερικανίδων Ελλάδος

Το AWOG, που ιδρύθηκε το 1948 στην Αθήνα, έχει ενώσει τις Αμερικανίδες που ζουν στην Ελλάδα, με σκοπό την δημιουργία φιλίας και αλληλεγγύης, ώστε να αναπτυχθεί μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών,  για την προσφορά βοήθειας και υποστήριξης σε μη-πολιτικά, μη-κερδοσκοπικά Ιδρύματα, που εργάζονται για την εκπαίδευση, την υγεία και την ευημερία ατόμων που διαμένουν στην Ελλάδα.

Αυτή τη χρονιά, 175 εθελόντριες-μέλη της «Ένωσης Αμερικανίδων Ελλάδος – AWOG», εργάστηκαν για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.Το 2018 γιόρτασαν τα 70 χρόνια προσφοράς και ήδη διανύουν με επιτυχία το 71ο έτος!

ΙΝΦΟ:

Ημερομηνία: Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Τόπος: Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2

Στάση Μετρό: Ευαγγελισμός

Ώρες: 11:00 – 17:00